Yeni Nesil Rehberlik ve Danışmanlık Anlayışı

Kavram PDR Bölümünde; kişiye özel, değiştirilebilir ve geliştirilebilir rehberlik uygulamaları ile öğrenci ihtiyacına uygun çalışmalar bambaşka bir ifadeyle “Yeni Nesil Rehberlik ve Danışmanlık Anlayışı” hakimdir. Bu nedenle öğrenci, veli ve öğretmenlerimize;

star.pngDaha fazla takip,

star.pngDaha fazla iş birliği,

star.pngDaha fazla geri bildirim hizmeti sunulmaktadır.

Kavram’ da Anaokulundan Liseye tüm öğrencilerimiz toplamda; özsaygı, iş birliği, iç denetim ve motivasyonel çalışmalarla 1260 saat profesyonel danışmanlık hizmeti alırlar.

Rehberlik Anlayışımız

Anaokulu
Yetenek ve Yönelimin Keşfi

İlkokul
Bireysel İhtiyaç Temelli Gelişim

Ortaokul
Kariyer Merkezli Danışmanlık

Lise
Hedefe Dayalı Rehberlik

Anaokulunda Yetenek ve Yönelimin Keşfi,

İlkokulda Bireysel İhtiyaç Temelli Gelişim,

Ortaokulda Kariyer Merkezli Danışmanlık,

Lise ise Hedefe Dayalı Rehberlik bakış açısını benimsediğimiz rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümümüzde,

Çalışmalarımızın en önemli amacı öğrencilerimizin;

star.pngİnovatif düşünme,

star.pngAnaliz etme,

star.pngAktif öğrenme,

star.pngKoordinasyon,

star.pngKarmaşık problem çözme,

star.pngBilişsel esneklik becerilerini geliştirerek,

Gelecek dönemin ve geleceğin problemlerine çözüm bulmak, akademik ve istihdam becerilerine hazırlamak, KAVRAM’lı Bireyler Yetiştirmektir.

Kavram’da Bilgiyi edinebilmek, İzlemek, Rasyonel ve Esnek düşünebilmek, Yenilikçilik ön plandadır.