KAVRAM'A KAYIT

KAVRAM KOLEJİNDE BAMBAŞKA DÖNEM

1974 yılından bugüne ülkemizin geleceğine ışık tutan, güçlü bir marka yolculuğunda yenilikçi eğitim modelleriyle, dokunduğumuz hayatlara dünya standartlarında eğitim sunmak için büyük bir tutkuyla çalışıyoruz. Bilim ışığında hayal gücü, keşfetme arzusu ve başarı isteğinin öğrencilerin hayatlarını değiştirebileceğine inanıyoruz. Bu inancımızı, her geçen gün giderek artan başarılarımızla sürdürmeye devam ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan “Kitlesel Başarıda 1 Numara” tescilini almayı başaran tek eğitim kurumu Kavram, bugüne kadar, 1 Milyonu aşkın öğrenciyi başarılı bir şekilde yetiştirmiştir.

Belirlediğimiz değerler doğrultusunda; bilinçli, insana ve doğaya önem veren, toplumsal konulara duyarlı, sürekli gelişmeye açık, ileri teknolojiyi kullanan ve sınav başarısı yüksek bireyler yetiştiriyoruz. “Aynı başarı, bambaşka bir Kavram!” diyerek çıktığımız yolda bugünün çocuklarının dilinden anlayan perspektifle eğitime yön vermeye devam ediyoruz.

AKADEMİK BAŞARI = AKADEMİK OKUL
“Okul İçinde Okul”, 1974 yılından başlayan birikimimizi çağın eğitim argümanlarıyla birleştirerek “bilimde çağdaş, fikirde özgür” anlayışıyla geliştirdiğimiz Kavram Koleji’ne özgü eğitim anlayışıdır. “Okul İçinde Okul” öğrencilerin severek, isteyerek içinde olabilecekleri yeni bir okul modelidir.

Öğrenme, sınıf ve ders saatleri ile sınırlı değildir. “Öğrenme her zaman devam ettiğine göre eğitim de her zaman devam etmelidir.” anlayışı ile oluşturduğumuz bir konsepttir. Bu konseptte öğrencilerimiz ders saatlerinin dışındaki kalan zamanlarda okulun çeşitli alanlarını rahatlıkla kullanabilir, seminerlere ve sosyal etkinliklere katılabilir, bireysel gelişimini araştırma merkezi olarak kurguladığımız kütüphanede sürdürebilir. Öğrenciler okulumuzda uygulanan eğitim modeli ile sınava eksiksiz hazırlanır.

OYUN TEMELLİ DEĞERLENDİRME VE PORTFOLYO
Öğrencilerin gelişimini anlamanın yolu, düzenli ölçme - değerlendirme çalışmaları organize etmekten geçer. İşte bu sebeple Kavramda; okul psikoloğu, İngilizce öğretmeni ve sınıf öğretmeninin değerlendirme raporlarından oluşan verilerle hareket ediyoruz. Okulun hem aile hem öğrenciyle olan bağını güçlendiren oyun temelli değerlendirme çalışmalarımız ile her çocuğun gelişimini, tüm gelişim alanları hakkındaki somut verilerle yorumluyoruz.

Tüm bunlara ek olarak düzenlediğimiz Portfolyo Günleri ile öğrencilerimizin yıl boyunca yaptığı çalışmaları Gelişim Dosyasında bir araya getiriyor, onlara öz değerlendirme becerisi kazandırıyoruz. Çünkü başarıya ulaşmanın sırrı, hedeflerine ne kadar yakın olduğunu iyi bilmekte saklıdır.

YAŞAM BAŞARISI = YAŞAYAN OKUL
Eğitim süreklidir ve bireyler öğrenmeye her zaman açıktır. Kahve keyfinin araştırma isteğiyle buluştuğu kütüphaneler, takım çalışmasına teşvik eden etkinlikler ve dersine girmediği öğrencilerle de sohbet eden eğitimcilerle zenginleşen yaşayan okulumuzda,

• Akademik başarıyı artıran ve sosyal yeterliliği geliştiren çalışmalar yapılır.
• Derslerimiz çıkış zili ile bitmez. Okul sonrası etütler, tercih bilinci danışmanlığı, sosyal aktiviteler, atölyeler ve hafta sonu çalışmaları ile devam eder.
• Kişisel gelişimi destekleyen seminer ve organizasyonlar öğrenci meclislerimiz tarafından yapılır.
• Okulumuzun tüm alanları öğrencilerimizin bireysel gelişimleri için kullanılır.
• Disiplinler arası öğrenmeyi destekleyen atölyelerimiz, kütüphanelerimiz her zaman öğrencilerimizin kullanımına açıktır.
• Öğretmenlerle ortak atölye çalışmaları yapılır.
• Ebeveyn seminerleri düzenlenir.
• Hafta içi ve hafta sonu açık öğrenme alanlarımızda organizasyon ve paneller gerçekleştirilir.
• Yurt içi ve yurt dışı kültürel aktiviteler organize edilir.
• Sunum ve sergi etkinlikleri ile öğrencilerimizin gelişimini destekleriz.
• Okul sonrası kulüpler ile kişisel becerilere özgü bir yol haritası çıkartırız.

GELECEĞİN İNSANI = DİJİTAL OKUL
Dijital Okul Modelimiz, teknolojiyi günlük yaşamla birleştiren ve onu doğru kullanmayı bilen bireyler yetiştirmek için oldukça yararlıdır. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz dijital sistemler ile modern eğitimde çağı yakalıyoruz. Dijital veriye dayalı planlama yapıyor ve anlık geri bildirimlerde bulunuyoruz. Dijital Okulda; akademik arşivimiz, dijital belgelerimiz ve kişisel takip çizelgelerimiz ile öğrencilerimizin her başarısını bir veriye dönüştürüyoruz. Dijital Okul konseptiyle;

• Her öğrencinin akademik gelişiminin takip edildiği platformlar aracılığıyla verileri analiz ediyoruz.
• Öğrencilerimizin öğrenme alışkanlıklarını tanıyor ve ders planını verilere göre planlıyoruz.
• Ebeveynlerin çocukları hakkında daha hızlı geri bildirim almalarını sağlıyoruz.
• Dijital yeterliliği geliştiren teknoloji odaklı derslere ders programlarında yer veriyoruz.
• Sanal deneylerle deneyim zenginliği oluşturuyor, öğrenme ve pekiştirme sürecini her zaman aktif tutuyoruz.
• Dijital soru bankaları ile bireysel gelişimin önünü açıyor ve öğrenciye bireysel yol haritası sunuyoruz.
• Online takvim ile zamanı amaçlara dönük anlık olarak yönetiyoruz.
• Yapay zekâ destekli akıllı etüt uygulamamız sayesinde öğrencilerimizi hedeflerine ulaştırıyoruz.
• Teknolojik sınıflarla öğrenmeyi hem zevkli hale getiriyor hem kolaylaştırıyoruz.

GELECEĞE HAZIRLAYAN ÖZGÜN AKADEMİK ALTYAPI
OKUL ÖNCESİ = ÇOCUK MERKEZLİ TASARIM VARSA, MUTLU ÖĞRENME VAR!
“Çocuk Merkezli Tasarım” anlayışı ile bugünün çocuklarını, modern çağın doğru temsilcisi olarak yetiştiren, öğrenmeyi onların gözünden yorumlayan bir tasarımla hareket ediyoruz.
Anaokulu öğretmenlerimiz Görsel Sanatlar, Oyun ve Drama, Spor ve Sağlık, Müzik & Ritim Orff, İngilizce, Satranç, Sosyal Duygusal Beceriler ve R-STEAM temel derslerin yanında;
• Kavram Kolejine özgü olarak geliştirilen Okuryazarlık Programı,
• İletişim Çemberi & Öz Değerlendirme,
• GEMS Programı (Fen & Matematik),
• Yaratıcı Sanatlar Atölyesi,
• Mega Beceriler & Proje Atölyesi
• Deneyim & Bilim Atölyesi gibi derslere de girmektedir.