Lise

YETKİNLİK ODAKLI DENEYİM VARSA,
KİŞİSEL GELİŞİM BÜTÜNLÜĞÜ VAR!
Gelişim anlayışının sürekliliği ilköğretim kademesinden ortaöğretime geçiş döneminde önemli bir eğitim standardıdır. Lise eğitiminde sınıf seviyelerine göre yapılandırdığımız içerik ve ölçme - değerlendirme süreçleri ile yaratıcılığı, tercih bilincini ve girişimciliği özendiren niteliklerle öğrencilerimizin yetkinliklerinin kapsamını genişletiyoruz. Yetkinlik Odaklı Deneyimi bir bütün olarak sunmak adına her bir öğrencimizin hayaline ortak oluyor, kişisel gelişime yönelik imkânları seferber ederek, öğrencilerimizin üniversiteye ve kariyere yüzyılın yeterlilik alanlarıyla hazırlanmalarını sağlıyoruz.

ASIL KAZANAN OLMAK İÇİN
KAVRAM YETERLİLİK SINAVLARI
Kavramda üniversite sınavına hazırlık 12. sınıfın sekiz aylık süreciyle sınırlı değildir! 9. sınıftan itibaren başlayan yoğun, bireysel hedeflerin belirlendiği ve hedefe özgü başarı grafiğinin takip edildiği hazırlık programları ile öğrencilerimizi üniversite sınavına her sınıf düzeyinin gerekliliklerini eksiksiz tamamlayarak hazırlıyoruz. İşte bu yüzden bambaşka bir Kavramda;

star2.png8. sınıfın sonunda ortaöğretime geçiş sınavı ve sonuç analizi,
star2.png9. sınıftan itibaren her sınıf seviyesinin başlangıcında ön değerlendirme sınavları,
star2.png9. sınıftan itibaren her sınıf seviyesinin sonunda Kavram Yeterlilik Sınavları ile öğrencilerimizin tüm alanlarda, bireysel gelişim verileriyle asıl kazananlar olmasının haklı gururunu aşıyoruz.

EĞİTİMİN VE KARİYERİN HER ALANINDA
İNGİLİZCE DİLİNDE AKICILIK
İngilizce dilindeki akıcılık, üniversite hayatına ve kariyer yolculuğuna hazırlanmada en önemli yetkinlikler arasındadır. Öğrencilerimizin çok kültürlü bir dünyada akademik ve sosyal platformlarda yabancı dil akıcılığını sağlamak için; CEFR temelli yabancı dil eğitimimizin içeriğini edebiyat çalışmaları, uluslararası sınavlara ve mülakatlara hazırlık provaları, yurt dışı deneyim olanakları, etkileşim ve akademik sorumluluk temelli İngilizce projeleri ile zenginleştiriyoruz. İngilizce dilindeki akıcılığın bir tercih bilinci olduğunu bilerek global yönü aktif bireyleri Kavramdan mezun ediyoruz.

AKILLI ETÜT SİSTEMİ İLE YÜKSEK BAŞARI
Yeterlilik bazlı ölçme-değerlendirme çalışmaları ile öğrencilerimizin daha ileri kavramlarda başarıyı deneyimlemesi için temel kavramlardaki boşluklarını dijital platformlarda tespit ediyor, akıllı etütler ile bütün öğrencilerimizin aynı öğrenme düzeyine erişmesini sağlıyoruz.

SAHİPLENİLMİŞ ÖĞRENME, EŞ ZAMANLI HEYECAN!
Kavramda tüm ölçme-değerlendirme süreçlerini ortak bir takvimde yönetiyoruz. Tecrübeli ve disiplinli öğretmenlerimizin hazırladığı nitelikli sorularla yaptığımız provalar ile öğrencilerimizin kendi öğrenimleri konusunda daha fazla sorumluluk alarak ilerlemelerine yönelik çalışmalar yapıyoruz.

GÜNCELİ YAKALAYAN YAYINLAR
46 yıllık yayın deneyimini güncel içerik ve sorularla buluşturan Kavram Yayınları ile sınav hazırlığında ve sınav başarısında öğrencilerimize destek oluyoruz.

YURT İÇİ VE YURT DIŞI
ÜNİVERSİTE HAZIRLIĞI
Her öğrencimizin kendisi için en uygun üniversiteyle buluşmasına destek olmak adına hem yurt içi hem de yurt dışı üniversite danışmanlığı yapıyoruz.

KİŞİSEL GELİŞİM PORTFOLYOSU
Kavramda eğitim sadece sınav başarısından ibaret değildir! Her sınıf düzeyine özel hazırlanan envanter ve testler ile öğrencilerimizin kendini doğru tanıma, anlama ve karar verme becerilerini geliştirecek çalışmaları koordine ediyoruz. Çünkü biz, öğrencilerimizin tutkuyla devam edecekleri ve tercihleriyle ilerleyecekleri bir ortaöğretim deneyimini önemsiyoruz.

İşte bu sebeple Kişisel Gelişim Portfolyosunda entelektüel gelişimi sağlayan felsefe, sanat, araştırma becerileri, edebiyat gibi birçok derslere ve ürünlere yer veriyoruz. Öğrencilerimizin aktif olarak danışmanlık çalışmalarına katılımlarını teşvik ediyor, kişisel gelişimlerini doğru kurgulayacak adımları atıyoruz.